yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da belli başlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu hapishaneğimizde yangın bapsı Adana verişiniz sinein bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla savaş ekiplerinin çallıkışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları ekseri otomatik olarak kapanan ve panik barı üzere ivedi durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Mimarida yangın çıkması halinde kıvılcım ve duman yangın kapısı sebebiyle özelliklerine destelı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve diğer alanlara yayılması engellenir.

Bunun sinein de deneyimli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Geniş olmalıdır: Evgin çıkış kapıları, takkadak aşkın insanın şiddetleca çıkış yapabilmesi yürekin yeterince geniş olmalıdır. Bu da kapının açılmasının hızlı ve amelî olması mazmunına gelir.

Hızlı Muvasala: Baplar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya ehil olmalıdır. Bu sayede evgin durumlarda boşaltma işlemlemleri seri bir halde strüktürlabilir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleeğlenceli bu tür bapların en makro yararı esrar sızdırmaması ve muayyen derecede Yangın Merdiveni Kapısı ısıevet denli dayanabilmesidir.

çoğu kez yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu evgin çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanların yangın sahaından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve metanet bâtınin tercih edilir.

Gereç: Yangın baplarında çoğunlukla çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın Bapsı, ivedi durumlarda mimaridan güvenli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve isim hayatını esasi düzlük, binaların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın bapmızdan birisi yaş açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş evetğu ciğerin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Report this wiki page